FÅ BÄTTRE HUD MED BASTU - ALTAR SAUNA

FÅ BÄTTRE HUD MED BASTU

Man vill ju fixa sin hud så snart som möjligt om den blir irriterad eller bryter ut i akne. Du har säkert testat provat 100 olika ansiktstvättar, lotioner eller till och med receptfria läkemedel utan fina resultat. Många av dessa produkter försöker rensa hudens porer. Din kropp uppnår detta naturligt genom att svettas, och att använda en bastu är en fantastisk metod för att svettas kraftigt!

Har du funderat på att använda en infraröd bastu för att komplettera din hudvårdsrutin? Renare porer och bättre akne är bara två av de många hälsofördelarna med bastur. Du kan förebygga akne och finne utbrott i framtiden förutom att behandla nuvarande akne naturligt. Tillbringa lite tid i din personliga bastu för att lära dig hur du naturligt kan få en snyggare hud.

TIPS FÖR ATT FÅ UT DET MESTA AV EN BASTU

• Innan du går in i en bastu, förbered alla delar av din hud som kräver behandling

• Drick mycket vatten

• Använd en lämplig ansiktsrengöring

• Var noga med att använda lätt nötning för att öppna upp dina porer

• Se till att du svettas aktivt

• Efter din bastupaus, ta omedelbart en fin kalldusch

• För att återfukta din hud, tänk på att använda en hypoallergen lotion eller kräm

Förbered dig innan du går till bastun för din hudbehandling för att få ut det mesta av din tid där. Börja med att förbereda din hud, särskilt i de områden där du har utbrott av akne.

Använd en ansiktsrengöring som är utformad speciellt för din hudtyp om du har akne i ansiktet. Se dessutom till att rengöringsmedlet är tillräckligt milt för att förhindra ytterligare hudirritation orsakad av bastuns värme.

Målet är att rengöra huden från svett, olja eller smink. Detta förhindrar porblockering när du är i bastun och hjälper till med reningsprocessen. Du bör också dricka mycket filtrerat vatten. Ta med dig ett glas vatten till bastun och drick det medan du sitter för de största fördelarna.

Vattnet hjälper till att naturligt filtrera föroreningar från din kropp. Detta kommer att hjälpa till att förebygga framtida akneutbrott orsakade av hormoner, kemikalier och andra föroreningar. När dessa gifter frigörs via dina porer när du svettas, kan de skapa uppblossningar.

Börja avsluta din behandling genom att ta en kall dusch direkt efter att du lämnat bastun. Du rengör inte bara din kropp från svett, talg och toxiner som skapas under träningen, utan du behandlar även dina porer. Den svala temperaturen minskar och stänger porerna och skyddar mot akne.

Slutligen, efter att du har duschat i kallt vatten, fukta med en hypoallergen lotion som inte täpper till dina porer. Överväg en icke-parfymerad, icke-färgad, helt naturlig lotion som är fri från gifter och kemikalier. Detta kan hjälpa till att utöka fördelarna med bastubehandlingar för din hud.

BASTU FÖR AKNE OCH PORER

Tilltäppta porer och blockerade körtlar bidrar alla till akne. Lyckligtvis kan en tur till bastun hjälpa dig att lindra båda dessa skönhets- och hälsoproblem. Du kan få finnar, whiteheads, pormaskar och bölder som ett resultat av dessa tillstånd. Detta beror på talgkörtlarna som finns i huden. Dessa körtlar omger hårsäckar och är fördelaktiga för att generera talg.

Talg är en naturlig, hälsosam fuktkräm med vaxets viskositet. Även om talg är avgörande för att hålla din hud våt, erbjuder den också viktiga näringsämnen till din huds celler. Dessa mineraler bidrar till ditt ansikts unga, daggiga utseende.

Akne uppstår när vaxbaserat talg, döda hudceller, bakterier, skräp eller bakterier fastnar i dina porer eller körtlar. Att gå till en bastu och svettas genom dina porer är ett bra sätt att ta bort dessa föroreningar. Som en konsekvens kommer du att få minskad akne utan behov av dyra krämer, hårda kosmetiska behandlingar eller receptbelagda recept.

Bastu för bättre cirkulation

Förbättrad cirkulation via kroppens lymfsystem och blodomloppet är en annan teknik som hjälper till att minimera akne. Att svettas i bastun tillför mer syre och näringsämnen till hudens yta. Som ett resultat av hudcellsregenerering kommer du att få en friskare hud. Denna procedur hjälper också till att naturligt återfukta ditt ansikte och din kropp utan att behöva använda några farliga eller tilltäppningsorsakande kemikalier.

Kollagenproduktion bastu

När vi blir äldre skiftar vårt fokus från att behandla akne till att ta itu med tecken på åldrande. En av de mest märkbara indikatorerna på åldrande är en förlust av hudens fyllighet. Denna fyllighet beror på kollagen, som våra kroppar gör naturligt. Våra kroppar saktar dock ner när vi åldras. Kollagen är extremt användbart eftersom det ger smidighet och styrka till våra organ och vävnader, inklusive vår hud. När du besöker bastun och svettas producerar din kropp mer kollagen. På grund av värmen i den infraröda bastun kan du också dra nytta av eliminering av döda hudceller.

Du kan läsa mer om bastur på Wikipedia här.

Skrivet av Sauna-Magnus.

Back to blog